IPL niet behandelen

Kom voor de ontspanning!

Salon la Détente is er op gericht een zo goed mogelijke service te bieden

IPL niet behandelen

Wanneer mogen we niet behandelen:

 • Bij een zon- of zonnebank gebruinde huid. Er kan verbranding ontstaan omdat het licht dan het pigment in de huid verhit. Ook kunnen we pigmentverschuivingen veroorzaakt worden.
 • Als je een zelfbruinende crème gebruikt moet er 7 tot 10 dagen gewacht worden met behandelen. Het DHA gaat een verbinding aan met de hoornlaag waardoor er een chemische reactie veroorzaakt zou kunnen worden.
 • Als je een ontharingscrème gebruikt, moet je daarmee 48 uur van tevoren stoppen. Er zit o.a. bariumsulfaat in wat een heftige reactie kan veroorzaken.
 • Tijdens de zwangerschap mag er niet behandeld worden .Ook na een zwangerschap wordt er gewacht met behandelen tot er gestopt wordt met borstvoeding. Door hormoonschommelingen kan de behandeling totaal geen effect hebben.
 • Indien je een melanoom hebt mag er absoluut niet behandeld worden.
 • Na een chemotherapiekuur of bestraling moet minstens een jaar worden gewacht alvorens te behandelen. Alle medicatie moet het lichaam verlaten hebben. Tevens zal de specialist toestemming moeten geven of er behandeld mag worden.
 • Voor de puberteit gaan we niet behandelen, pas als er een regelmatige menstruatie is (28 dagen) gaan we over tot behandeling
 • Op een tatoeage gaan we niet behandelen. De inkt kan weg geflitst of vervaagd worden.
 • Moedervlekken worden niet behandeld.
 • Bij diabetes of actieve herpes(o.a. koortslip) mag er niet behandeld worden.
 • Als je binnen zes weken voor deze behandeling al een behandeling met laser of IPL hebt gehad, mag er niet behandeld worden. Datzelfde geldt uiteraard ook andersom.
 • Bij het gebruik van lichtgevoelige medicijnen o.a. antibiotica gaan we niet behandelen ( zie bijsluiter)
 • Een pacemaker, epilepsie, vitiligo zijn ook contra-indicaties voor behandeling
 • Een niet goed werkende schildklier, anti-depressiva en prednison beinvloeden de haargroei. Het kan zijn dat de behandeling niet of heel langzaam zal aanslaan.

Vragen:

Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling is vrijwel pijnloos.Je kunt het vergelijken met een klein elastiekje dat tegen je aan schiet. Uiteraard is de ene persoon gevoeliger dan de andere, maar over het algemeen is de behandeling vrijwel pijnloos.

Is het haar voor altijd weg?
De behandelingen zorgen voor vermindering van de haarproductie. 100% haarvrij kunnen wij dan ook niet garanderen.
Echter, 75 tot 90% van de haren flitsen we wel blijvend weg. Dit is dus nagenoeg haarvrij. Door bepaalde omstandigheden zoals hormonale problemen of schommelingen, zwangerschap, overgang of medicijngebruik, kan er na de behandelingen toch weer haar teruggroeien. In de meeste gevallen zijn dan slechts 2 tot 3 behandelingen nodig om dit haar óók weer te verwijderen. Soms kan het zijn dat er haren sowieso genetisch bepaald waren om te gaan groeien op een bepaalde leeftijd. Wij adviseren dan ook eens per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen.

Zijn de behandelingen voor iedereen geschikt?
Voor nagenoeg iedereen is definitief ontharen mogelijk. Er zijn uitzonderingen, zoals de negroïde huid. Alle andere huidtypes zijn wel te behandelen. Verder zijn de resultaten op grijze en blonde haren helaas erg moeilijk te voorspellen, de kans dat het aanslaat is bij deze haarkleuren minder en er zijn vaak meer behandelingen nodig. IPL is geschikt voor bijna alle leeftijden maar als je erg jong bent, is je lichaam nog lang niet klaar met haartjes aanmaken. Het is waarschijnlijk nog van plan (afhankelijk van je familiaire aanleg en hormoonspiegel) om veel meer haar te laten groeien op veel meer plaatsen, en het ook nog dichter begroeid te laten zijn. Het ontharen (met laser of IPL) mag medisch gezien wel zodra je je verwachte lichaamslengte hebt bereikt en/of je regelmatige cyclus hebt. Het gaat dus niet zozeer om de leeftijd, dan wel om het feit of het lichaam er ‘klaar voor is’.

Kunnen alle haren met een IPL behandeling behandeld worden ?
Blonde, witte, grijze en rode haren bevatten te weinig (juiste) pigmenten. Ze absorberen daardoor te weinig lichtenergie om de haarwortels voorgoed lam te leggen.

Intake formulier invullen!!

Bekijk de tarieven