Wat is harsen?

Harsen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Het wordt zowel voor het lichaam als het gezicht gebruikt.

Epileren wil zeggen dat je de haren met wortel en al eruit trekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hars. De hars wordt verwarmd in een harsapparaat. Vervolgens wordt de warme, vloeibare hars op de huid aangebracht waardoor het direct gaat stollen. Hierdoor komen de haren vast te zitten in de hars en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid afgetrokken. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dit verschilt per persoon. Door het harsen kan de haarfollikel, waar de haar in groeit, beschadigen waardoor het haar minder sterk terug zal komen of zelfs helemaal niet meer! Dit komt met name voor als je regelmatig harst.

“Harsen van het lichaam is dus ideaal voor vakantie.”

Omdat de haren drie tot zes weken weg blijven is harsen dé uitkomst voor als je op vakantie gaat. Je hoeft zo niet elke dag te scheren en er niet naar om te kijken als je op vakantie bent.

Het verschil met scheren

Met scheren krijg je harde stoppels omdat de haren in het midden worden afgesneden en daar de haren op zijn dikst zijn. Bovendien is het belangrijk om regelmatig scheren als je wil dat je benen glad blijven. Er zijn namelijk snel weer stoppels zichtbaar en voelbaar.

Voordelen van harsen zijn: 

  • Je haren blijven langer weg.
  • De haren komen zachter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
  • Sommige haren blijven weg, omdat de haarfollikel beschadigd is en er daardoor geen haartje meer kan groeien. Dit is het geval bij regelmatig harsen.
  • Je hoeft niet elke dag te scheren.

Nadelen van harsen:

  • Je kunt pas harsen als er haren zitten.

Nazorg
Wat belangrijk is bij het harsen is dat je tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Ook geen zonnebank. Door het harsen maak je allemaal piepkleine wondjes, als je dan in contact komt met uv-stralen kunnen ze verkleuren en dat kan blijvend zijn.
Na het harsen van het lichaam is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op deze manier kun je voorkomen dat er haartjes in gaan groeien.

Contact image

Anne-Marie

Hallo, Waar kan ik je mee helpen?
by Best4u Media