Wimperextensions

Wimperextensions zijn (nep) wimpers die aan de eigen wimpers of oogleden worden vastgemaakt, afhankelijk van het type wimperextension. De eigen wimpers worden verlengd waardoor er een prachtige celebrity-look ontstaat. Het is net alsof de ogen al reeds opgemaakt zijn met mascara. Uiteraard is het effect niet na te bootsen met make-up. Lange wimpers krijg je namelijk niet door make-up zoals mascara, maar alleen door wimperverlenging. Het beste resultaat krijg je met de one-by-one methode!

Soorten wimperextensions

Er zijn meerdere soorten wimperextensions. Iedere soort geeft een ander resultaat.

 • One by one techniek
  Op elke wimper wordt één wimperhaartje geplakt. Dit geeft een zeer natuurlijke look.
  Er zijn veel verschillende soorten wimperhaartje die variëren in lengte en krul.
 • Wimperstrip
  Een complete set wimpers die bovenop de bestaande wimpers wordt geplakt.
  Ideaal voor een avondje uit maar een minder natuurlijke look.
 • Wimperplukjes
  Dit zijn een paar wimperhaartjes aan elkaar vast.
  Deze zijn sneller te zetten dan de one by one techniek.

Voordelen per techniek

One by one techniek
De voordelen van een one by one techniek wimperextensions is dat deze er zeer natuurlijk uitzien. Ze blijven lang zitten, 6 tot 8 weken. Make-up is niet meer nodig en je bespaart ‘s-ochtends tijd. Tegenwoordig zijn de technieken en materialen verbeterd waardoor kans op verhoogde wimperuitval een stuk minder is geworden. Aangezien er ook hele dunne en lichte wimperhaartjes zijn, kijkt de wimperspecialist samen met u welke wimpers het best geschikt zijn. Een mens heeft ongeveer 90 wimpers per oog. Op bijna alle haartjes wordt een wimper geplakt. Hierdoor is uitval nauwelijks zichtbaar. Niet elke wimpersalon brengt +/- 90 haartjes per oog aan. Dit is vaak aan de prijs te zien. Op het eerste gezicht lijkt het wel vol maar na een aantal dagen als er een aantal wimpers zijn uitgevallen is het beter zichtbaar dat er wat ontbreekt. Wimper uitvallen is een natuurlijk proces wat ook zonder wimperverlenging plaatsvindt.

Wimperstrip
De voordelen van een wimperstrip wimperextensions is dat deze makkelijk zelf is aan te brengen met een klein beetje lijm. De lijm wordt er vaak bijgeleverd. Uiteraard is niet elke lijm geschikt. Daarnaast is ook de prijs laag. Makkelijk zelf te verwijderen.

Wimperplukjes
De voordelen van wimperplukjes zijn dat het zetten ervan niet zo veel tijd kost als bij de one by one techniek. Het resultaat is dan ook niet helemaal hetzelfde. Wimperplukjes geven een iets minder natuurlijk resultaat vergeleken met de one by one techniek maar zijn wel mooier dan de wimperstrip.
Het nadeel van de wimperplukjes is dat er een verhoogde kans is op wimperuitval vanwege een groter gewicht aan de eigen wimper.

Materialen

Speciale wimperlijm
Voor wimperextensions wordt een speciale wimperlijm gebruikt. De lijm is heel licht van gewicht waardoor eigen wimpers minder snel uitvallen en de nieuwe wimpers langer blijven zitten. De lijm is, als deze droog is, bijna net zo flexibel als de eigen wimper. Hierdoor blijft de nieuwe gelijmde wimper beter zitten. De wimperlijm is ontwikkeld voor gebruik in het gezicht. Mocht er geknoeid worden is er niets aan de hand. De wimperlijm is tevens oplosbaar met een speciale vloeistof. Hierdoor zijn de wimpers makkelijk te verwijderen. Ook deze vloeistof is veilig voor gebruik in het gezicht. Een bekende en goede wimperlijm is die van blink.

Losse wimpers
Er zijn verschillende soorten losse wimpers t.b.v. de one by one techniek. Ze zijn er van echt (dieren) haar en synthetisch. Dierenhaar is afkomstig van nertsen. De synthetische haartjes zijn het populairst. Synthetische wimperhaartjes zijn van een materiaal gemaakt welke geen allergische reactie verzorgt. Daarnaast variëren de haartjes van lengte, dikte en model krul. De meest gebruikte haartjes zijn 8, 10, 12 en 14mm lang. De meeste gebruikte krullingen zijn J, B, C en D. De letter symboliseert de vorm van de krul.

Gezicht en make-up reinigen

 • Pas op met reinigingsproducten op oliebasis. Dit kan er voor zorgen dat de lijm wordt aangetast die gebruikt is bij het zetten van de wimperextensions. Kijk ten alle tijden op de verpakking van het reinigingsproduct.
 • Het wordt afgeraden om in de ogen te wrijven. Hierdoor kunnen eigen wimpers uitvallen waaraan wimperextensions zitten vastglijmd.
 • Laat wimperextensions verwijderen door een specialist en probeer het niet zelf.

Wimperextensions opvullen

Aangezien elke dag wel een wimper uitvalt van nature is het op den duur nodig om de wimperextensions weer op te vullen. Het varieert per persoon hoe snel dat moet gebeuren. De een raakt meer wimpers kwijt dan de ander. Wimpers groeien continu weer aan waardoor er weer nieuwe wimpers ontstaan welke voorzien kunnen worden van nieuwe wimperextensions. Gemiddeld worden wimperextensions na 3 weken opgevuld. Wil je de maximale look behouden dan kun je het ook na 1 of 2 weken laten opvullen. Hoe sneller je een opvulbehandeling neemt hoe goedkoper het wordt. Er is immers minder om op te vullen. Een opvulbehandeling na 3 weken kost ongeveer de helft van een nieuwe set.

Tijdsduur wimperextensions zetten

Een nieuwe set wimperextensions met de one by one duurt ongeveer 2 uur. Een opvulbeurt varieert tussen een half uur en uur. Een nieuwe set wimperplukjes duurt ongeveer een half uur. Een set wimperstrips aanbregen duurt ongeveer 5 à 10 minuten om dit bij jezelf te doen.

Wimperextensions verwijderen

Wimperextensions kunnen het best worden verwijderd door een specialist om ervoor te zorgen dat de eigen wimperhaartjes blijven zitten. De lijm moet met een speciale vloeistof worden los geweekt van de eigen wimper.

Wat kun je met wimperextensions wel en niet

In principe kun je alles met je wimperextensions. Je kunt er mee douchen, zwemmen, naar de sauna en noem maar op. Te vaak zwemmen (onder water) of een sauna kan wel tot gevolg hebben dat de wimperextensions iets sneller los laten. Hiervoor is een sealant (coating) te gebruiken die een beschermlaag achterlaat op de wimpers. Let op, deze beschermlaag is slechts 2 dagen actief. Daarna kan het opnieuw worden aangebracht. Sealant beschermt de wimpers tegen vocht, vuil, stof en olie. Hiermee wordt de levensduur verlengt.

Wimperextensions die net zijn aangebracht mogen enkele uren daarna niet nat worden. De lijm is mogelijk nog niet volledig uitgehard. Probeer de eerste 2 dagen, na het laten zetten van wimperextensions, bij het douchen de wimper niet nat te laten worden. Dit voorkomt onnodige wimper uitval. Een wimperkrultang wordt afgeraden te gebruiken bij wimperextensions.

Voel je de wimperextensions zitten?

De wimperverlenging is nauwelijks merkbaar. Mensen die een bril dragen kunnen met sommige type wimperextensions wel ervaren dat de lange wimpers tegen het glas aankomt. Mogelijk hebben zij ook eerder mascara op het brilglas gekregen. De oplossing hiervoor is een minder lange wimper of een andere krul. Neem in dat geval een C krul of een D krul. De krul buigt meer omhoog waardoor je toch een langere wimper hebt en geen last hebt van dat hij tegen het glas van de bril aankomt.

Veel gestelde vragen wimperextensions

Met de juiste manier van aanbrengen, dus een synthetische haar op een natuurlijke haar, ziet het er natuurlijk en echt uit. Niemand ziet dat de wimpers verlengd zijn, iedereen zal denken dat u geboren bent met mooie lange wimpers.

Met de juiste manier van aanbrengen blijven de wimperextensions de hele natuurlijke groeicyclus van de eigen wimpers zitten. Dit is voor iedereen anders en hangt ook af van de dagelijkse activiteiten. Over het algemeen moet men om de ongeveer 3 weken terug komen om de wimpers bij te laten werken. Er wordt een speciale waterproof wimperlijm gebruikt. De meeste klanten hebben geen last van deze lijm, maar iedereen heeft een ander niveau van de gevoeligheid.

We raden aan iedere 3 weken terug te komen. Als u te lang wacht vallen de extensions uit en moet u een hele nieuwe set aan laten brengen. De natuurlijke wimperharen vallen iedere 45 tot 60 dagen uit als onderdeel van de natuurlijke haargroeicyclus en worden op natuurlijke wijze vervangen door een nieuwe haar. Andere factoren zoals blootstelling aan stoom of het vaak aanraken van de ogen kunnen er voor zorgen dat de extensions eerder uitvallen. Het bijwerken van uw wimpers is nodig om uitgevallen extensions te vervangen. Het bijwerken duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur.

Ja dat kan, hoewel er eigenlijk geen mascara nodig is, omdat de extensions de illusie van mascara al geven. Maar het kan wel. Er mag ALLEEN mascare op waterbasis worden gebruikt. GEBRUIK GEEN OP OLIE GEBASEERDE MASCARA OF WATERPROOF MASCARA. Dit kan de wimperlijm oplossen en de levensduur van de extensions verkorten, waardoor ze sneller uitvallen. EXTENSION MASCARA wordt aanbevolen en moet alleen aangebracht worden op de uiteinden, niet op de haarwortels. Ook moet de nodige zorg gebruikt worden bij het verwijderen van de mascara. GEBRUIK ALLEEN WARM WATER om de mascara te verwijderen, geen gewone make-up remover. Wattenschijfjes blijven haken en kunnen aan de verlengingen gaan trekken en ze beschadigen. Het is aan te raden de wimperextensions goed schoon te houden door de ogen te spoelen met warm water en eventueel met make-up sponsjes en de speciale make-up removers voor wimperextensions te reinigen.  Mascara en Make-up removers speciaal voor wimperextensions worden hiervoor aanbevolen.

Ja dat kan, de wimperlijn die wordt gebruikt is waterproof, dus u kunt douchen, zwemmen, sporten etc. U moet wel goed voor de wimperextensions zorgen, De eerste 24 tot 48 uur na de behandeling mogen de wimpers niet nat worden, ook niet om te wassen. Maar bij een sauna, whirpool kunnen het hechtmiddel zachter maken waardoor de wimpers aan elkaar kunnen plakken of eerder loslaten. Dat komt door de warmte en stoom!!!!!!

We raden niet aan om mechanische wimperkrullers te gebruiken, omdat ze de extensions kunnen beschadigen en ook mogelijk ook de natuurlijke wimpers. De extensions hebben een natuurlijke krul.

Zijn de wimpers schadelijk voor de eigen wimpers? Nee, in het geheel niet! De  toegepaste lijm voor het aanbrengen van de wimpers is speciaal  samengesteld op basis van polypeptides (ketens van aminozuren). De lijm droogt snel op de wimpers, waarna de wimper extensions flexibel verbonden  zijn en veerkrachtig zijn zoals de eigen wimpers. De wimpers zullen zich zacht en comfortabel hechten zonder de eigen  wimpers te beschadigen of zelfs te laten uitvallen. Zowel het aanbrengproces als het materiaal zelf raken uw ooglid of de basis van de eigen wimpers niet. Omdat de basis onaangetast blijft zal de eigen wimper op natuurlijke wijze doorgroeien. De eigen wimpers zullen dus onbeschadigd blijven met uitzondering van het geval dat deze met de eraan bevestigde wimperextensions moedwillig worden uitgetrokken. Ter vergelijking, haar extensions, die door  onervaren mensen worden aangebracht kunnen uitdunning van het natuurlijk haar veroorzaken. Onjuiste behandeling door niet gekwalificeerde mensen kan schade veroorzaken.

Zorg dat de wimpers de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling niet nat worden.  Vermijd het stoom en sauna’s.  Vermijd stromend water direct op uw wimpers. Wrijf niet in uw ogen. Gebruik alleen mascara op waterbasis, als u mascara wilt gebruiken, breng dit dan aan van het midden tot de top, niet op de wortel. Gebruik op water gebaseerde make-up remover. Laat de extensions niet permanenten. Gebruik geen mechanische wimperkruller/tang. Trek niet aan de wimpers (de natuurlijke wimpers kunnen voortijdig uitvallen, je kunt de haarschachten beschadigen, dat kan blijvende schade veroorzaken).

De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur voor een nieuwe set wimpers. Het bijwerken duurt ongeveer 1.5 uur. U ligt comfortabel op de behandelstoel met uw ogen gesloten.

Er zijn diverse lengtes en dikten mogelijk. Er zal eerst met u een consult gehouden worden om het type en de style uit te zoeken. Bij iedereen is de sterkte en de lengte van de wimperharen anders. Hier houden we rekening mee bij het creëren van een look of een style. Het eindresultaat moet natuurlijk en lang houdbaar zijn.

Nee, nooit. Wanneer u op eigen initiatief uw wimperextensions verwijderd, kunt u ernstige schade toebrengen aan uw natuurlijke wimpers. U kunt deze indien gewenst door een styliste laten verwijderen in de salon. Hiervoor wordt een speciaal ontwikkeld product gebruikt wat de lijm losweekt, en de extensions zullen zonder problemen of schade aan uw eigen wimpers loslaten.

Ook dan kunt u wimperextensions laten plaatsen. neem wel een lenzendoosje mee naar uw afspraak, uw lenzen dienen tijdens de behandeling uitgedaan te worden. Indien u een brildrager bent, neem uw bril mee voor afstemming van de juiste lengte.

Iedereen van elke leeftijd kan wimperextensions hebben toegepast zolang er de  natuurlijke wimpers zijn om de extentions op te lijmen. Dames die chemotherapie hebben ondergaan en hun wimpers beginnen terug te groeien kunnen ook gebruik maken van  wimperextensions. Als u een ooginfectie hebt dan zul je moeten wachten tot de infectie weg is.

Helaas worden wimperextentions nog vaak aangebracht door mensen die hiervoor geen opleiding kregen. Ik kan altijd de extentions verwijderen. Ik kan nieuwe perfect uitziende wimpers  aanbrengen afhankelijk van wat je wilt. Neem dan contact op via het contactformulier.

Wil je graag wimperextensions laten zetten?
Maak vrijblijvend een afspraak voor het intakegesprek.

Contact image

Anne-Marie

Hallo, Waar kan ik je mee helpen?
by Best4u Media